Siniša Tanasković

Sinisa Tanaskovic

Biografija

 

Generalije

 

Ime – Siniša

Prezime – Tanasković

Dan, mesec i godina rođenja – 03. 09. 1977.

Mesto i opština rođenja – Zemun, opština Zemun

Mesto stanovanja – Stara Pazova, 22300

Opština – Stara Pazova

Ulica i broj – ’’kralja Petra I Oslobodioca’’ 1/15

Kontakt

• mobilni telefon – 064/99-80-888

065/66-50-104

• e-mail adresa – ssdt.jedinstvo.sp@gmail.com

• web sajt – www.kdtjedinstvo.com

Stručna sprema – VSS

Broj Lične karte – 000215946

JMBG – 0309977880093

Državljanstvo – Republike Srbije

Nacionalnost – Srpska

Ustanova u kojoj je zaposlen – Klub dizača tegova ’’Jedinstvo Stara Pazova’’ u formi trenera amatera

Uža specijalnost – Sportski trener za Olimpijsko dizanje tegova i Powerlifting sport.

 

 

 

 

Lična biografija

 

Olimpijskim dizanjem tegova započeo sam da se bavim daleke 1989. u Staropazovačkom Klubu dizača tegova ’’Jedinstvo’’ a svoj prvi takmičarski nastup zabeležio sam u maju mesecu 1991. godine i od tada se ne odvajam od tegova, treninga, teretane, putovanja i takmičenja.

Tokom devedesetih godina prošlog veka učestvovao sam na mnogobrojnim takmičenjima i osvajao mnoga odličja u svim uzrasnim kategorijama u Olimpijskom dizanju tegova a bio sam i nacionalni prvak i nacionalni rekorder Savezne Republike Jugoslavije u konkurenciji mlađih juniora do 16 godina, kadeta do 18 godina, starijih juniora do 20 godina i seniora. Jedno vreme sam bio i nacionalni stipendista tadašnjeg Saveznog ministarsva sporta.

Kao član reprezentacije Savezne Republike Jugoslavije u Olimpijskom dizanju tegova bio sam učesnik nekoliko prvenstava Balkana, Evrope i sveta za kadete do 18 godina i starije juniore do 20 godina.

1998. godine prvi put izašao sam na takmičenje u Powerlifting sportu na nacionalnom prvenstvu Savezne Republike Jugoslavije za juniore do 23 godine i seniore i tada postao nacionalni prvak za juniore i osvojio drugo mesto za seniore. Do 2000. godine još dva puta sam postajao prvi za juniore a druga mesta osvajao za seniore do 2003. godine na nacionalnim seniorskim šampionatima. Od 2004. do 2008. osvajao sam zlatne medalje na seniorskim nacionalnim šampionatima i u ovom sportu.

I danas sam aktivan takmičar i u Olimpijskom dizanju tegova i u Powerlifting sportu u seniorskoj konkurenciji ali ređe izlazim na takmičenja.

Trenersku karijeru započeo sam u matičnom klubu 1996. godine po završetku srednje škole kao instruktor-demonstrator a po završenoj Višoj trenerskoj školi posvetio sam se stručnom radu i mlađim naraštajima oba pola u sportskom klubu sve do danas.

Kao što je moja takmičarska karijera riznica odličja tako je i trenerska karijera išla u tom pravcu. Do sada sam svojim stručnim radom i znanjem u Olimpijskom dizanju tegova u muškoj konkurenciji stvorio tri osvajača medalja na nacionalnim prvenstvima Republike Srbije za mlade do 17 godina i juniore do 20 godina i jednog osvajača medalje na seniorskom prvenstvu Republike Srbije i nekoliko takmičara koji su osvajali medalje na prvenstvima Autonomne Pokrajine Vojvodine u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Tokom 2011. godine jedan od mojih takmičara našao se na listi perspektivnih sportista Republike Srbije u Olimpijskom dizanju tegova.

2010. i 2011. godine muškarci studenti na nacionalnim šampionatima u pojedinačnoj konkurenciji osvajali su zlatne, srebrne i bronzane medalje a u ekipnoj konkurenciji muške studentske ekipe bile su ekipni prvaci Republike Srbije i 2010. i 2011. godine

U ženskoj konkurenciji u Olimpijskom dizanju tegova stvorio sam dve prvakinje Republike Srbije za juniorke do 20 godina, dve seniorske prvakinje države, pet osvajačica medalja na nacionalnim šampionatima za juniorke do 20 godina i sedam osvajačica medalja na seniorskim šampionatima države, kao i pet prvakinja Autonomne Pokrajine Vojvodine za juniorke do 20 godina, pet prvakinja Autonomne Pokrajine Vojvodine za mlađe seniorke do 23 godine, četiri prvakinje Autonomne Pokrajine Vojvodine za seniorke. Tokom 2012. godine jedna od mojih takmičarki bila je i nosilac nacionalnih rekorda Republike Srbije za juniorke do 23 godine u takmičaskim disciplinama Trzaj, Izbačaj i Olimpijski bijatlon. 2010. ženska seniorska ekipa osvojila je ekipno drugo mesto na nacionalnom ekipnom prvenstvu za seniorke u Olimpijskom dizanju tegova.

U Powerlifting sportu do sada sam stvorio kod takmičara muškaraca pet prvaka države u konkurenciji juniora do 23 godine i u disciplini bench-press pet prvaka države u konkurenciji juniora do 23 godine, zatim četiri seniorska prvaka države u Powerlifting sportu i četiri seniorska prvaka države u disciplini bench-press. U ženskoj konkurenciji četiri prvakinje države za seniorke u Powerlifting-u i četiri prvakinje države u Powerlifting-u za juniorke do 23 godine, tri prvakinje države u Powerlifting-u za seniorke i tri prvakinje države za seniorke u disciplini bench-press.

U sportskom klubu koji vodim pripremaju se i drugi sportisti iz različitih sportskih grana (muška odbojka, muška košarka, karate – oba pola i muški fudbal) kao dopuna u njihovim bazičnim sportovima.

Pored sporta volim da se prepustim putovanjima koja donose nove avanture, pustolovine i zanimljive ljude i njihove priče. Obožavam fotografiju i škljocanje fotoaparatom. Muzika me oplemenjuje a naročito disko pravac 70-ih i 80-ih godina prošlog veka. Imam i poroke a to su: turska kafa, nju uvek pijem na miru i obavezno uz cigaretu i Koka Kola, bez nje jednostavno ne mogu.