KURS SPORTSKE ISHRANE I SUPLEMENTACIJE

Dr Đorđe Ćurčić

specijalista psihijatrije

dr-djordje-curcicNakon osnovnih studija medicine, završio specijalizaciju iz psihijatrije na Medicinskom fakultetu u Beogradu, i ima 7 godina kliničkog rada u ovoj oblasti. Student treće godine doktorskih studija iz oblasti neuronauka na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu. Član Udruženja za medicinu sporta Srbije, u čiji je rad aktivno uključen, kao i Evropskog koledža sportskih nauka i Udruženja psihijatara Srbije. Doping kontrolor Antidoping agencije Republike Srbije od njenog osnivanja, kao doping kontrolor bio učesnik Olimpijskih igara u Londonu 2012. Radio kao košarkaški sudija 12 godina, a zatim kao timski doktor u KK FMP i KK Crvena Zvezda 6 godina. Posebno polje interesovanja su mentalni problemi sportista i rekreativaca, izgaranje na poslu, kao i motivacija.

7 komentara

 1. avatar nenad каже:

  postovani, poceo sam da pijem vvhey protein brend scitec nutrition kupovao sam ga u teretani u kojoj sam trenirao i uzimao jednu mericu posle treninga i nakon dva meseca dobio sam simptome depresije,da li postoji mogucnost da je vvhey protein bio kontaminiran anabolickim steroidima ili necim drugim sto bi moglo da dovede do hormonalnog poremecaja i da bude uzrok depresije?

 2. avatar ivana каже:

  Postovanje
  Koristim whey protein, l karnitin i kompleks aminokiselina sa povecanom dozom glutamina.Lecila sam se od anksioznosti godinu dana a koristila sam ksalol koji sam izbacila posle par meseci, medjutim posle par meseci koriscenja ovih preparata prestala sam da spavam pa ako mi mozete reci da li oni sadrze neku komponentu koja mi ozda smeta ili neki skriveni oblik kofeina koji mi inace jako smeta ?
  Pozdrav

  • avatar CIS каже:

   Postovana,

   Mislim da je nesanica posledica izbacivanja Xalola a ne koriscenja ovih suplemenata jer da je od njih, Vi biste taj efekat odmah primetili a ne posle nekoliko meseci. Postoji mogucnost da neki od navedenih suplemenata ima u sebi i stimulans kofein sto se lako proveri u sastavu suplemenata. A s druge strane, ne morate ove suplemente da pijete uvece pred spavanje.

   Pozdrav
   Marija

 3. avatar Daks каже:

  Pozzz doktore imam jedno pitanje pijem lekove bromazepam,sidatu,ksalol,da li bi smel koristiti protein ili neki drugi preparat kao npr mas gajner?

Napišite odgovor