KURS SPORTSKE ISHRANE I SUPLEMENTACIJE

Zanimljivi članci

Centar za sportsku ishranu i suplementaciju UMSS kao jednu od trenutno najboljih knjiga koje govore o sportskoj nutriciji preporučuju:

Praktična sportska ishrana (Luiz Burk)

Praktična sportska ishrana ukazuje na nutricionističke zahteve u različitim sportovima koji imaju slične fiziološke i životne karakteristike. Svako poglavlje ima sledeći raspored:

  1. Detaljan pregled fizioloških, nutricionističkih i kulturnih karakteristika sporta, sa posebnim zaključkom o specifičnim istraživanjima koja su sprovedena u određenom sportu.
  2. Diskusiju o posebnim istraživanjima sprovedenim u određenom sportu, uključujući osvrt na postojeća istraživanja u datom sportu.
  3. Diskusiju o praktičnim pitanjima uz davanje informacija i nutricionističkih strategija koje bi mogle da budu korisne u određenom sportu. Za sva poglavlja su obezbeđene najznačajnije reference koje predstavljaju dobru praksu najboljih sportista i timova na svetu.

Praktična sportska ishrana obezbeđuje neophodni korak u istraživanju i edukaciji. Ova jedinstvena knjiga prevodi generičke i teoretske informacije u savet i sportsku praksu. Knjiga će pomoći da sportska ishrana iz učionica pređe na sportske terene i na kraju dovede do pobede.

Ukoliko želite da ovu knjigu čitate online potrebno je da se besplatno elektronski učlanite u Udruženje za medicinu sporta Srbije gde ćete naći i mnoga druga izdanja koja Vas mogu zanimati – http://www.smas.org/izdavacka-delatnost.html